MH17 - Onuitwisbaar in onze harten, eeuwig in onze herinneringen

Met respect voor de slachtoffers van de MH17-ramp boven Oekraïne, hebben we een jaar lang geen nieuwe inhoud op onze site geplaatst. We hoopten dat alle slachtoffers gevonden zouden worden. Nu, op 16 juli 2015, een jaar na de tragedie, zijn er nog steeds twee slachtoffers niet geïdentificeerd. Deze laatste niet geïdentificeerde slachtoffers zijn afgelopen week postuum begraven. Vanaf nu zullen alle slachtoffers van de MH17-ramp genoemd worden in ons Herinneringsboek.

Gedurende dit jaar van stilte is er veel gebeurd, waar we nu pas melding van maken. Op 17 maart 2015 vond er tijdens de VN-missie Minusma een ernstig ongeval plaats. Tijdens een schietoefening met een Apache-helikopter, 47 km ten noorden van Camp Castor nabij Nao in Mali, crashte één van de helikopters rond 14.00 uur. Kapitein René Zeetsen overleed onmiddellijk. Toen collega’s te hulp schoten, vonden ze ook de tweede piloot, 1e luitenant Ernst Mollinger, die ernstig gewond was. Hij is met spoed naar het Franse militair hospitaal in Gao gebracht, waar hij alsnog aan zijn verwondingen overleed. Kapitein René Zeetsen en 1e luitenant Ernst Mollinger van het 301 Squadron van de vliegbasis Gilse Rijen zullen een ereplaats krijgen in ons Herinneringsboek.

In dit jaar zijn we natuurlijk de tekenwedstrijd voor kinderen niet vergeten. We hebben alle winnaars thuis hun prijs gegeven, tot hun grote verrassing en vreugde. De foto van de winnaar van de eerste prijs zal in ons fotoboek worden geplaatst. Ook dit jaar organiseren we weer een nieuwe tekenwedstrijd voor de kinderen. De tekeningen die kunnen worden ingediend, worden op de kinderpagina getoond.

Op 4 mei hebben we kransen gelegd bij het ‘Indië Monument’ op het Kueneplein in Beverwijk en op de erebegraafplaats aan de Zeeweg in Bloemendaal. Tijdens de bevrijdingsdagen van 5 tot 9 mei hebben we Apeldoorn bezocht. Daar hadden we betekenisvolle gesprekken met Nederlandse, Engelse, Amerikaanse en Canadese veteranen die tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben gevochten voor onze bevrijding. Op 9 mei was er een speciaal defilé ter ere van hen, omdat het toen 70 jaar na de bevrijding was. Veel mensen uit het hele land kwamen om hen te eren. Na het defilé legden we bloemen bij het Monument bij de Naald, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Koninginnedag-ramp, namens de Stichting Le Papillon d’Orange. Vervolgens werden we uitgenodigd door een groep Canadese oud-militairen en getrakteerd op een Herinnerings

Met respect voor de slachtoffers van de MH17-ramp boven Oekraïne, hebben we een jaar lang geen nieuwe inhoud op onze site geplaatst. We hoopten dat alle slachtoffers gevonden zouden worden. Nu, op 16 juli 2015, een jaar na de tragedie, zijn er nog steeds twee slachtoffers niet geïdentificeerd. Deze laatste niet geïdentificeerde slachtoffers zijn afgelopen week postuum begraven. Vanaf nu zullen alle slachtoffers van de MH17-ramp genoemd worden in ons Herinneringsboek.

Gedurende dit jaar van stilte is er veel gebeurd, waar we nu pas melding van maken. Op 17 maart 2015 vond er tijdens de VN-missie Minusma een ernstig ongeval plaats. Tijdens een schietoefening met een Apache-helikopter, 47 km ten noorden van Camp Castor nabij Nao in Mali, crashte één van de helikopters rond 14.00 uur. Kapitein René Zeetsen overleed onmiddellijk. Toen collega’s te hulp schoten, vonden ze ook de tweede piloot, 1e luitenant Ernst Mollinger, die ernstig gewond was. Hij is met spoed naar het Franse militair hospitaal in Gao gebracht, waar hij alsnog aan zijn verwondingen overleed. Kapitein René Zeetsen en 1e luitenant Ernst Mollinger van het 301 Squadron van de vliegbasis Gilse Rijen zullen een ereplaats krijgen in ons Herinneringsboek.

In dit jaar zijn we natuurlijk de tekenwedstrijd voor kinderen niet vergeten. We hebben alle winnaars thuis hun prijs gegeven, tot hun grote verrassing en vreugde. De foto van de winnaar van de eerste prijs zal in ons fotoboek worden geplaatst. Ook dit jaar organiseren we weer een nieuwe tekenwedstrijd voor de kinderen. De tekeningen die kunnen worden ingediend, worden op de kinderpagina getoond.

Op 4 mei hebben we kransen gelegd bij het ‘Indië Monument’ op het Kueneplein in Beverwijk en op de erebegraafplaats aan de Zeeweg in Bloemendaal. Tijdens de bevrijdingsdagen van 5 tot 9 mei hebben we Apeldoorn bezocht. Daar hadden we betekenisvolle gesprekken met Nederlandse, Engelse, Amerikaanse en Canadese veteranen die tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben gevochten voor onze bevrijding. Op 9 mei was er een speciaal defilé ter ere van hen, omdat het toen 70 jaar na de bevrijding was. Veel mensen uit het hele land kwamen om hen te eren. Na het defilé legden we bloemen bij het Monument bij de Naald, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Koninginnedag-ramp, namens de Stichting Le Papillon d’Orange. Vervolgens werden we uitgenodigd door een groep Canadese oud-militairen en getrakteerd op een Herinnerings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *