Hoort, ziet en reageert

07 Juli 2015.

We hebben een jaar lang, uit respect voor de slachtoffers van de MH17 Ramp, boven de Ucraïne,een stop gehad op de site,in de hoop dat alle slachtoffers zouden worden gevonden. Nu 16 Juli 2015, is het precies één jaar later.En nog steeds zijn er twee slachtoffers niet geïndentifiseerd,maar de laatste niet geïndentifiseerde slachtoffers, zijn er de afgelopen week Postuum begraven.Nu zullen alle slachtoffers van de Ramp MH17, worden vermeld in het Herrinnerings Boek.

————————————-

In dit stilte jaar is er heel veel gebeurd,alwaar we dan nu pas een melding van maken.

Tijdens de VN Missie Minusna, heeft er op 17 Maart 2015 een ernsig ongeval plaatsgevonden.Tijdens een schietoefening met een Apache Helicopter , 47 km. ten Noorden van Camp Castor,nabij Nao te Mali ,kwam één van de Heli’s op 14.00 uur , in een crash , en stortte neer , waarbij de Kaptein René Zeetsen , direct kwam te overlijden, toen ander collega’s te hulp kwamen,vonden ze de Kaptein , en de tweede vlieger , de 1e Luitenant Ernst Mollinger die zeer zwaar gewond was. De Kaptein is geborgen, en de 1e Luitenant Ernst Mollinger , is toen met de grootste spoed naar het Franse Militair Hospital gebracht te Gao. Alwaar hij alsnog is komen te overleiden aan zijn verwondingen. Ook  de Kaptein René Zeetsen en de 1e Luitenant Ernst Mollinger , van het 301 Squadron van de vliegbasis Gilse Rijen , zullen een ereplaats krijgen in het Herrinnerings Boek.

————————————–

Uiteraard waren we er de tekenwedstrijd voor de kinderen niet vergeten, en alle kinderen , die er hebben gewonnen, daar hebben we hun prijs thuis gebracht, alwaar ze allemaal heel blij en verrast over waren.de foto van de 1e prijswinnaar zal in het fotoboek komen te staan. Ook dit jaar zal er weer een nieuwe tekenwedstrijd voor de kinderen zijn en de tekeningen die kunnen worden gebruikt hiervoor zullen op de kinderpagina afgebeeld worden

————————————

Op 4 Mei hebben we er twee Kransen gelegd .. en wel bij het “Indië Monument op het Kueneplein  te Beverwijk, en op de Ere begraafplaats aan de Zeeweg te Bloemendaal.

Op 5 tot 9 Mei tijdens de bevrijdingsdagen , zijn we naar Apeldoorn geweest, alwaar we mooie gesprekken hebben gevoerd met Nederlandse – ,Engelse- ,Amerikaanse-, en Canadeesche Veteranen , die nog gestreden hebben tijdens de tweede Wereld-Oorlog, en ons land hebben helpen te bevrijden. Daar was op 9 Mei een speciaal voor hen een Defilé, vanwegen dat het 70 jaar na de bevrijding was, en vanuit het gehele land was er de bevolking daar naartoe gekomen om hen te eren. Na het Defilé hebben we er bloemen neergelegd bij het Monumentje bij de Naald, voor de slachtoffers van de Koninginnedag Ramp, namens de Stichting Le Papillon d’Orange. Daarna werden we uitgenodigd door een groep Canadeesche oud Militairen, en werden we getrakteerd op een Herinnerings Concert.  Prinses Margriet en Meester Pieter van Vollenhoven en hun kinderen kwamen er ook naar toe, om de oud strijders te eren en het concert bij te wonen.Tijdens dit Concert, hebben de oud Militairen de Fakkel van de Vrede doorgegeven aan de Kinderen, zodat wij als Kinderen zullen blijven Herdenken namens hen, als zij er straks ,niet meer onder ons mogen zijn.En daar gaan wij straks als Kinderen en Kleinkinderen mee aan de slag in de omgeving van Heemskerk.